Saç mikropigmentasyonu olarak da bilinen saç simülasyonu yöntemi, dökülen saçların meydana getirdiği boşlukları kapatarak saçların daha dolgun görünmesini sağlayan kozmetik bir işlemdir. Saç dövmesi olarak da bilinen bu yöntem, bilinen klasik dövme işlemi ile bazı noktalarda ayrılır. Saç simülasyonu ile seyrelen veya kelleşen bölgelere çözüm sağlanabilir ancak saç dökülmesini tedavi etmez.

Saç simülasyonu genel olarak saç için uygun olan pigmenti, kafa derisinin epidermal tabakasına yerleştirmek için özel ve steril mikro iğneler kullanan ve cerrahi olmayan bir yöntemdir. Saç köklerinin daha dolgun görünmesini ve doğal saç foliküllerinin çoğalmasını sağlar.

Özellikle kısa saçlı veya kelleşme sorunu yaşayan bireyler için etkili bir yöntemdir. Ayrıca bu işlem, kafa derisinde istenmeyen yara izleri veya doğum lekeleri gibi bölgelerin kapatılmasında da sıklıkla kullanılır. Saç simülasyonu uygulaması, saç dökülmesinden dolayı kafa derisinde meydana gelen yüzey alanını kamufle ederek birey için yeni bir saç çizgisi oluşturmayı hedefler.
Saç mikropigmentasyonu, kadınlarda ve erkeklerde alopesi, travmatik yaralar, genetik faktörler veya diğer cilt hastalıklarının sebep olduğu saç dökülmelerinde sıklıkla tercih edilen yöntemlerden biridir ve saç derisinde meydana gelen boşlukları doldurmak için en ideal tekniktir. Hastaların sağlığı ve güvenliği için mutlaka eğitimli ve lisanslı bir uzman tarafından uygulanması gerekir.

Saç Simülasyonu Nasıl Yapılır?

Saç simülasyonu uygulaması kafa derisinin epidermis tabakasına, saçınıza uygun pigmentlerin yerleştirilmesidir. Alanında uzman kişiler tarafından steril ortamlarda gerçekleştirilen bu işlem, çeşitli prosedürlerle uygulanır. İşlemi yapacak olan uzman, saç simülasyonu hakkında sizi bilgilendirerek aklınıza takılan soruları cevaplandırır. Ayrıca, bu işlem için nasıl hazırlanacağınızı da anlatır. Öncelikli olarak uzman saç yapısını ve kafa derisini ayrıntılı bir şekilde inceleyerek bireyin istekleri doğrultusunda birey için en uygun işlemi ve pigmenti seçer. Daha sonra kafa derisinde işlem yapılacak olan bölgeleri işaretler. Tamamen kellik varsa, bireyin yaşına ve yüz yapısına göre bir saç çizgisi oluşturur. Uzman, bölgeyi belirledikten sonra kafa derisinin işlem yapılacak kısmına lokal anestezi uygulayarak bölgenin uyuşmasını sağlar. Böylece herhangi bir acı ya da ağrı hissinin oluşmasını engeller. Bölgenin uyuşması sağlandıktan sonra uzman, hastanın saç rengine uygun pigmentleri kişiye özel ve steril iğneler yardımıyla kafa derisinin epidermis kısmına yerleştirilir. Böylece boyutu ve derinliği değişkenlik gösteren küçük renkli noktalar, istenen bölgeye yerleştirilir. Saç pigmentasyonu uygulamasının süresi ve seans sayısı, kafa derisindeki işlem yapılacak alanın genişliğine göre değişiklik gösterebilir. Ancak genel seans süreleri 4 ile 5 saat arasında değişiklik gösterebilir. Ayrıca işlem yapılacak alan küçük dahi olsa saç pigmentasyonu işleminin uzun süre kalıcı olması için 3 ila 4 hafta aralıkla birden fazla seansa ihtiyaç duyulabilir. Her uygulama sonrasında saçlarınız daha dolgun ve daha doğal görünür. Uzmanların işlem öncesi ve işlem sonrası verdikleri talimatlara uymak daha verimli sonuçlar almaya yardımcı olabilir.

Daha fazla bilgi almak için bizimle iletişime geçmek ister misiniz?